02 532 32 02 Feestdagen Onze webshop

HET VERHAAL VAN SLAGERIJ NECHLY
START IN VLEZENBEEK…

Het verhaal van slagerij Nechly begint in Vlezenbeek, de poort van het Pajottenland waar Verswinkel Nechly in 2005 door slager Geert opgetrokken werd op de weide van zijn ouders. Vanaf nul beginnen met een droom, een eigen idee en concept waarbij de klant op een aangename manier kan winkelen in een ruime zaak met grote parking. De naam “Nechly” was een evidente keuze, een roepnaam afkomstig van de familienaam van slager Geert Van Nechel die hij meekreeg van zijn vrienden en vanuit de vroegere jeugdbeweging. Met zijn passie voor smaak en de liefde voor het vlees, bereidt hij zijn producten met de grootste zorg en enthousiasme.

“Met liefde gemaakt dat smaakt”

In 2007 neemt slager Geert deel aan de internationale vakwedstrijd voor slagers op de beurs Meat expo in Kortrijk waar zijn producten stuk voor stuk in de prijzen vallen. Geert keert huiswaarts met 5 medailles, 4 zilveren voor zijn Ardeense boerenpaté, appelpaté, droge worst & Kalfsrol van de chef en 1 bronzen medaille voor het Vlezenbeeks stokske. Deze prachtige beloningen zorgen voor een bevestiging van zijn harde werk!

In 2008 werd de toonbank al snel te klein, of beter gezegd het assortiment werd te groot waardoor er een wandkoeling bijgeplaatst werd.
Verswinkel Nechly staat voor smakelijk en (h)eerlijk vers vlees, vleeswaren, artisanale charcuterie, huisgemaakte salades en bereidingen alsook kaas, groenten en fruit.

Verswinkel Nechly staat voor smakelijk en (h)eerlijk vers vlees, vleeswaren, artisanale charcuterie, huisgemaakte salades en bereidingen alsook kaas, groenten en fruit.

Na enkel jaren wou hij zich nog eens wagen aan het oordeel van een vak- en consumentenjury, om te weten waar hij stond met zijn groeiende gamma aan eigen gemaakte producten. De resultaten mogen er zijn: 2009 was goed voor 10 medailles: 3x goud, 5x zilver & 2x brons en 2013 bracht maar lieft 26 medailles op waarvan 6x goud, 14x zilver & 6x brons.

Verswinkel Nechly bestaat nu reeds 10 jaar (2015)! Naast een constante kwaliteit en service proberen wij met u mee te denken om het u zo eenvoudig mogelijk te maken. Met onze nieuwe web-shop bieden wij u een unieke bestelmogelijkheid aan waarmee u waar en wanneer u dat wens onze heerlijke producten kan bestellen! U kan zelf bepalen of uw charcuterie dik of dun gesneden moet worden en of u al dan niet een marinade wenst voor uw kipfilet of biefstuk. Bovendien kan u zelf bepalen op welk tijdstip u de bestelling komt afhalen. Wanneer u uw bestelling komt afhalen kan u zich onmiddellijk naar de kassa begeven zodat wij u zo snel mogelijk kunnen bedienen na de volgende klant!
September 2016 volledige vernieuwing van de winkel en herinrichting van de atelier extra oven koelkamer en diepvries brood.

Juli 2017 het behalen van de Smiley van het FAVV. een volledige controle audit van de inrichting, temperaturen, fifo, haccp, allergenen, kennis, …
Het behalen van de erkenning als ambachtsman gekregen van de Commissie (zitting 02.07.2018). Ik heb het genoegen om u het logo van ambachtsman te bezorgen dat u toelaat om u te onderscheiden in de sector van uw activiteit.

Het ontvangen van HANDmade in Belgium label in januari 2019. hib!

Februari 2021 start met vernieuwing website, webshop, versbox, allergenen, bestelsysteem, …

September 2021 namelijk zondag de 26 ste de hoogdag voor alle slagers in Kortrijk op de beurs Meat Expo. Wij hebben terug deelgenomen aan de vakwedstijd Eurobeef en dit met een 19 tal ambachtelijke producten.

Verswinkel Nechly haalde nog nooit zo’n een goede uitslag op de vak wedstrijd Eurobeef 2021 te Kortrijk.
Wij zijn nog aan het nagenieten van onze behaalde resultaten van onze ambachtelijke producten die anoniem werden ingezonden. Deze worden gekeurd op smaak, structuur, uitzicht en zo meer door een vakjury en gewone jury. Uiteindelijk waren er meer dan 900 tal producten in de running. We konden onze oren niet geloven toen we vernamen dat we 8 x goud en 8 x zilver en 3 x brons hebben gehaald. Top van de top en met goud bekroont was onze handgesneden zuiderse tartaar Nechly 94.3 punten, ons vleesbrood gebakken 93.3, kippen vleesbrood 96.8, kippenham natuur 98.1 en met tuinkruiden 96.3, Porchetta 93.1, witte pensen 92.1, droge worsten 95.6. Een zilveren medaille was ervoor ons ovengebakken spek, grijze en zwarte pensen, collier Nechly en Vlezenbeeks stokje, ovengebakken kalkoen ham, Appelpaté, Bouillie salade. Brons voor Ardeense boerenpaté, paté met krieken en Lindemansbier, ouderwetse gebakken paté.
Natuurlijk ben ik met zo een uitslag tevreden en verdient mijn team voor mij de hoogste podiumplaats!
Er is ook een keerzijde aan al die medailles door meer tijd in atelier en productie te steken ben ik automatisch minder in de winkel aanwezig = dat minder sociaal contact met de klanten dat mis ik wel.