02 532 32 02 Feestdagen Onze webshop

Ons assortiment

Verswinkel Nechly staat voor smakelijk en (h)eerlijk vers vlees, vleeswaren, artisanale charcuterie, huisgemaakte salades en bereidingen alsook kaas, groenten en fruit.

Rundsvlees

Een uniek, puur Belgisch ras
Zowat overal in de Belgische velden lopen ze te pronken: de Belgische witblauwrunderen met stevige spiermassa. Onze dieren, vrouwelijke runderen die minstens één maal gekalfd hebben komen van bij twee boeren.
Uit de boerdrij Bookhamershof van familie Hanselaer uit Zele en van de boerderij van familie Vercauteren uit Wetteren-ten-Ede. Bij ieder bezoek sta ik versteld van de properheid, gedrevenheid en de zorg voor de dieren. 
Beide zijn op en top bezig met hun dieren. Zij kunnen als het ware een dier lezen en zorgen op alle vlakken voor het welzijn van het dier. Weides, loopstallen, groepsboxen, individuele boxen, kalverboxen, gebonden op stal, … ook de variatie van de voeding speelt een heel grote rol. Kuilmais, geplette maiskorrels, lijnschilfers, voederbieten, perspulp, aardappelen, stro, hooi, soja, en het nog een  belangrijke is brouwerijdraf. Zo worden er verschillende menu’s gemaakt en gemengd, ieder dier krijgt naargelang zijn noden zijn voeding.
De boeren dragen eigen kweek, diervriendelijkheid, duurzaamheid, voeding hoog in het vaandel. De kwaliteit start op de hoeve!

Kalfsvlees

Ons kempisch kalfsvlees komt uit de kalverstraat uit Geel. Van de familie Lornoy die reeds lang bekendheid hebben van het beste kalfsvlees van België en ver daar buiten. De constante kwaliteit, uitgesproken smaak, kleur en malsheid zijn typerend voor het Kempisch kalfsvlees.
Het kalfsvlees wordt enorm geapprecieerd omwille van de lichte verteerbaarheid, hoge voedingswaarde, laag vetgehalte en de fijne structuur. Wij kopen een half kalf of achter kwartier van een Belgisch witblauw billeman.
Belgisch kalfsvlees “Vitello” zo noemen de Italianen hun favoriete vleessoort. Ook meer en meer klanten ontdekken de smaak van lekker en sappig kalfsvlees..

Lamsvlees

De smaak van lamsvlees is veel zachter en lekkerder dan schapenvlees. Daarom dat we enkel lam verkopen. Lammeren uit Schotland en New Zeeland leveren heerlijk vlees. Ze worden geboren in de natuur en blijven daar heel hun leven. Proef zeker onze lamskroon = echt Top.
Met de periode van Pasen hebben we een uitgebreider assortiment. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met allerhande kruiden zoals rozemarijn, tijm, marjolein, oregano.

Varkensvlees

Het Brasvar is kwaliteit. 

Het Brasvar varken komt van de boerderij van Kristof Verschelde en Angelique Dobbels uit Nevele. De smaak van vroeger krijg je niet zomaar op uw bord. Respect voor dier en milieu, geen massaproductie maar passie en vakmanschap!
Mensen gaven vroeger “bras” aan hun varkens: aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. Omdat ze houden van die authenticiteit, krijgen de varkens diezelfde natte voeding. Bovendien zijn de varkens van nature heel gezond. De keuze voor een Duroc-beer, in combinatie met deze ‘bras’voeding, resulteert in zeer smaakvol en sappig vlees. Mooi gemarmerde structuur en bakt mooi bruin in de pan. BRASVAR overstijgt zo de smaakverwachtingen van varkensvlees, elke keer opnieuw. 
www.brasvar.be
Dit wordt ons aangeleverd in halve varkens en versnijdingen naar wens door het familiebedrijf Amnimeat uit Anderlecht. Waar voedselveiligheid en hoge kwaliteit en dierenwelzijn ook hun topprioriteit is.
Dank u Claire en Frank + team Amnimeat om ons alle dagen vers te leveren en te laten genieten van het kwaliteits vlees op onze werktafel en op ons bord!

The duke of Berkshire
“The proof is in the taste”

De Berkshire is een authentiek oud-Engels varkensras dat nu gekweekt wordt in Koolskamp. Deze varkens worden ook gekweekt in een gesloten circuit, met respect voor dier en milieu. Ze worden groot gebracht op ritme van de natuur en met natuur producten; dit geeft smallere en fijnere spiervezels en zorgt voor mals vlees met een zachte smaak.
www.dukeofberkshire.eu

Lomo-Pezunas Negras. 

Sinds vele jaren een topper bij ons. Het 100 % Duroc varken van Batallé uit Spanje kan je herkennen aan de lange donkere haren en zwarte hoeven. 
Het grote geheim zit echter onderhuids: een perfecte en uitgesproken infiltratie van vet in de spieren waardoor het vlees onvergelijkbaar mals, sappig en smaakvol is. Een uitzonderlijk varken verdient een perfecte behandeling… Group Batallé besteedt veel zorg aan de gezondheid en het welzijn van hun varkens.
Het is de enige garantie op maximale vleeskwaliteit en smaak. 100% DUROC van BATALLÉ meer uitleg hoeven wij hier niet over te geven enkel indien u het nog niet heeft geprobeerd raden wij u aan om dringend met ons contact op te nemen!   
www.batalle.com

Paardenvlees

Hier werken we samen met Velda uit de streek Zele – Hamme – Lokeren. Wij verkopen dit enkel vers en éénmaal per maand en dit op de eerst maandag en dinsdag en woensdag van de maand. Wij werken enkel met dunne lendes die mooi gemarmerd zijn en die zij voor ons uitkiezen.
Paardenvlees is een van de gezondste vleessoorten voor menselijke consumptie. Het is mager, bevat veel ijzer en is rijk aan vitamine B en één van de gezondste eiwitbronnen.
Het vlees komt vooral uit het vleesland bij uitstek: Argentinië. De paarden lopen er vrij rond en grazen in de uitgestrekte Argentijnse pampa’s. Een jarenlang groeiproces dat zich afspeelt in de zuivere natuur en dat uiteindelijk kwaliteitsvlees geeft.
Per vliegtuig (staat borg voor versheid) komt het gekoeld naar België.

Gevogelte

Hier werken we samen met Pinki uit Aalter en Eurokip uit Temse. Zijn beide van slachterij uitgegroeid naar een groothandel in gevogelte en wild. Met ambachtelijke productie en respect voor dier, kwaliteit en hygiëne. Een leefomgeving met zorg voor het dier, toegang naar buiten, natuurlijke verlichting en ventilatie van de stallen, respect voor langzame groei, 100 % natuurlijk voedsel.
Kip en gevogelte moeten vers zijn, daarom doen wij beroep op deze flexibele leveranciers die ons bijna dagelijks leveren. Ons assortiment is ruim van kip tot piepkuiken, van parelhoen tot kwartel van Mechelse koekoek tot Crête d’ardenne. Kortom een volledig gamma ter uwer beschikking meeste daarvan verkrijgbaar in het weekend. Alles verkrijgbaar op bestelling een drie tal dagen op voorhand.

Charcuterie

Onze charcuterie en salade afdeling heeft voor elk wat wils.
Een groot deel van ons aanbod wordt in eigen huis bereid waardoor u steeds de allerbeste smaak en kwaliteit kunnen garanderen. Verder is ons assortiment aangevuld met binnen- en buitenlandse specialiteiten om van te genieten.
Wij bezoeken tal van beurzen door heen het jaar om steeds goed op de hoogte te zijn wat er op de markt beweegt en wat nieuw is.

Traiteur

Wij hebben een ruim aanbod in onze traiteurafdeling, alle producten worden huisbereid, een deel van de producten zitten het hele jaar in het assortiment en anderen wisselen we af en zetten deze maandelijks in de kijker of volgens de seizoenen.

Zuivel en kaas

Smaken verschillen. Daarom kan u bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment aan smaakvolle kwaliteitskazen uit binnen en buitenland. Harde kazen, schimmelkazen, kruidenkazen, roomkazen, geiten of schapen kazen, … voor elk wat wils.
Ook voor kaasschotels als hoofdgerecht of dessert bent u bij ons aan het juiste adres.
Naast de kazen kan vind u ook de klassieke zuivel producten zoals melk, room, yoghurt, boter en eieren.

Groenten en fruit

In onze winkel hebt u ook een keuze aan een ruim aanbod van dagverse groenten en fruit. Deze producten worden dagelijks aangevoerd van de vroegmarkt van Brussel om u de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Fruitkorven en geschenkmanden verzorgen wij ook.

Brood en pistolets

Hierin hebben we maar een klein dagelijks brood assortiment van Bakkerij Locus aangevuld met wat specialiteiten die we ter plekke afbakken.
Wij hebben ook zelf af te bakken broodjes voor thuis. Kraakvers.